właśnie spożyłem pierwszy kawałek angielskiego piernika z bakaliami produkcji mojej Córki. Baardzo smaczny i pikantny.
O dziwo zastosowana została mąka tortowa z dużą ilością bakalii, brązowego cukru, ziela angielskiego (!), które nadało całości odpowiedniego aromatu i krzepkości. I jeszcze jakichś ziół pikantnych. Ja się dołożyłem przywiezioną ostatnio Metaxą.
Piernik nie jest zbytnio ciemny, raczej lekki i pachnie nieprzytomnie. I jakże ciekawy smak.
No to Panowie
właśnie spożyłem pierwszy kawałek angielskiego piernika z bakaliami produkcji mojej Córki. Baardzo smaczny i pikantny.
O dziwo zastosowana została mąka tortowa z dużą ilością bakalii, brązowego cukru, ziela angielskiego (!), które nadało całości odpowiedniego aromatu i krzepkości. I jeszcze jakichś ziół pikantnych. Ja się dołożyłem przywiezioną ostatnio Metaxą.
Piernik nie jest zbytnio ciemny, raczej lekki i pachnie nieprzytomnie. I jakże ciekawy smak.
Pozdrawiam smakowicie
abwarten und Tee trinken
Lorenzo -- 21.12.2008 - 22:57