Sery, w tym podstawowy pleśniowy, typu – Lazur.
Inne, jak najbardziej, np bryndza.
Zioła prowansalskie.
Papryka ostra, słodka albo pieprz kajeński.
Kapelusz pozbawiamy ogonka, głęboko go wycinając.
W tak zrobioną miseczkę ładujemy ser pleśniowy, bryndzę potem nakrywamy plasterkiem żółtego.
Posypujemy ziołami, papryką.. wedle smaku i ostrości języka.
Proste..
Dojrzałe, rozwinięte pieczarki..
Sery, w tym podstawowy pleśniowy, typu – Lazur.
Inne, jak najbardziej, np bryndza.
Zioła prowansalskie.
Papryka ostra, słodka albo pieprz kajeński.
Kapelusz pozbawiamy ogonka, głęboko go wycinając.
W tak zrobioną miseczkę ładujemy ser pleśniowy, bryndzę potem nakrywamy plasterkiem żółtego.
Posypujemy ziołami, papryką.. wedle smaku i ostrości języka.
I do pieca.
Oczywiście to tylko zakuska.
A do nażarcia się – tatar.
Igła -- 09.02.2010 - 19:08