hmmm… jak się doczytałem na nieocenionej wikipedii:
W 2007 firma Blair’s Death Sauces w ramach eksperymentu wypuściła na rynek czystą kapsacyinę w buteleczce o objętości 1 ml. Wyprodukowano zaledwie 999 egzemplarzy produktu Blair’s 16 Million Reserve. Pod żadnym pozorem nie powinien być on spożywany, a nawet otwierany – jeśli już, to tylko w specjalnych rękawicach i goglach ochronnych. Może on zabić astmatyków i być bardzo niebezpieczny przy kontakcie z wrażliwymi częściami ciała. W skali Scoviell’a ma ona 16 milionów SHU (dla porównania: klasyczny sos tabasco ma 2500-5000 SHU)
Dla Mada
hmmm… jak się doczytałem na nieocenionej wikipedii:
W 2007 firma Blair’s Death Sauces w ramach eksperymentu wypuściła na rynek czystą kapsacyinę w buteleczce o objętości 1 ml. Wyprodukowano zaledwie 999 egzemplarzy produktu Blair’s 16 Million Reserve. Pod żadnym pozorem nie powinien być on spożywany, a nawet otwierany – jeśli już, to tylko w specjalnych rękawicach i goglach ochronnych. Może on zabić astmatyków i być bardzo niebezpieczny przy kontakcie z wrażliwymi częściami ciała. W skali Scoviell’a ma ona 16 milionów SHU (dla porównania: klasyczny sos tabasco ma 2500-5000 SHU)
co myślisz Merlocie?
Griszeq -- 08.12.2008 - 13:40